'Opmerkelijk: coronatesten vallen ten onrechte positief uit bij Heerenveen'

'Opmerkelijk: coronatesten vallen ten onrechte positief uit bij Heerenveen'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 18:27do 22-10-2020 om 18:27

Laatste update: donderdag 22 oktober 2020 om 18:28do 22-10-2020 om 18:28

Er zijn bij sc Heerenveen zaterdag door een technische storing ten onrechten positieve coronatesten afgegeven. Volgens het laboratorium dat de testen diagnosticeert, Eurofins, was de fout een incident.

Dit meldt de Leeuwarder Courant. Er zou naar verluidt een onderhoudsbeurt hebben plaatsgevonden bij het lab, die een technische storing tot gevolg had. Een klein aantal tests zou daardoor ten onrechte positief zijn uitgevallen. Het zou gaan om zes valse positieve tests, waarvan drie van Heerenveen.

Volgens Eurofins zijn dergelijke fouten niet eerder gemaakt. Het commerciële lab kon woensdag na een dag overleg nog geen opheldering geven over het incident. Het lab beoordeelt elke dag tussen de vijf- tot zevenhonderd tests van voetballers en stafleden van BVO's voor de KNVB. Een klein aantal testen zou daardoor ten onrechte positief zijn uitgevallen

Zondag voor de wedstrijd tegen Ajax (5-1) ontving de clubarts van de Friezen vanuit de KNVB het bericht dat er mogelijk wat mis was gegaan met de testen. Dit werd later bevestigd door de voetbalbond, volgens perswoordvoerder Marco Heerschop.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws