Steijn ziet 'competitievervalsing' en haalt hard uit naar KNVB: 'Vreselijk sneu'

Steijn ziet 'competitievervalsing' en haalt hard uit naar KNVB: 'Vreselijk sneu'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 08:38vr 23-10-2020 om 08:38

Maurice Steijn heeft geen goed woord over voor de KNVB. Ondanks het ontbreken van tien spelers als gevolg van een corona-uitbraak, moest NAC Breda dinsdag in actie komen tegen SC Cambuur. Het liep uit een op een fiasco: 0-4.

Steijn voelt zich machteloos nu hij de voorsprong op de concurrentie ziet verdampen. "Ik ben vooral boos op de KNVB. Wat verwacht je nu als wij tien spelers missen?", foetert hij tegenover BN DeStem. "Vreselijk sneu voor iedereen die NAC smoelwerk probeert te geven."

Het kwaliteitsverschil tegen Cambuur was volgens Steijn 'veel te groot'. "Het is een stukje competitievervalsing en dat zorgt voor een stukje woede. Met z'n allen moeten we kijken hoe de competitie zo eerlijk mogelijk gespeeld kan worden. Stel de wedstrijd desnoods drie weken uit. Wat het precieze aantal coronabesmettingen moet zijn, vind ik moeilijk. Kijk in ieder geval alleen naar spelers uit de A-selectie."

Ook over de lange termijn maakt Steijn zich zorgen. "Onze spelers lopen een conditionele en fysieke achterstand op. Dat vergt hersteltijd", zegt de trainer, die vrijdagavond Almere City opnieuw een groot aantal spelers zal missen. "Dat koste ons de eerste plek en kan ons straks de periodetitel kosten. Onder deze omstandigheden om de twee dagen een wedstrijd spelen, maandag naar Go Ahead Eagles voor de beker, is vanuit de KNVB gezien onverantwoord."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws