'Wereldklasse. Zodra de pandemie voorbij is, wordt hij onze duurste transfer'

'Wereldklasse. Zodra de pandemie voorbij is, wordt hij onze duurste transfer'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 13:35vr 23-10-2020 om 13:35

Benfica verkocht João Félix in de zomer van 2018 voor maar liefst 126 miljoen euro aan Atlético Madrid. Hiermee werd de de aanvaller de duurste uitgaande transfer ooit van de club uit Lissabon. Benfica-trainer Jorge Jesus verwacht echter dat daar na de coronacrisis verandering in gaat komen.

Benfica won donderdag in de Europa League 2-4 van Lech Poznán, mede door een hattrick van Darwin Núñez. Benfica nam de 21-jarige Uruguayaan begin september voor 24 miljoen euro over van Almería, waarmee hij de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis werd. Jesus is overtuigd dat de aanvaller voor een veelvoud van dat recordbedrag gaat doorverkopen.

De oefenmeester toont zich tegenover SportTV dolblij met het aantrekken van Núñez. “We hadden het bij het rechte eind toen we besloten om hem te halen", aldus Jesus, die eraan toevoegt dat het toptalent nog lang niet is uitgeleerd. "We moeten niet vergeten dat hij nog maar een kind is, hij moet nog veel leren over het spelletje. Maar hij zal het leren van mij en bij Benfica."

De 66-jarige Portugees ziet een mooie toekomst weggelegd voor Núñez. "De beslissingen die hij neemt, de manier waarop hij afwerkt, zijn snelheid... Darwin is onze duurste aankoop ooit, maar zodra de pandemie voorbij is, zal hij onze duurste verkochte speler ooit worden. Hij wordt een speler van wereldklasse."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws