LIVE-discussie: Haagse basisdebutant, AZ kan basiselftal grotendeels aanhouden

LIVE-discussie: Haagse basisdebutant, AZ kan basiselftal grotendeels aanhouden

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 19:19zo 25-10-2020 om 19:19

In de Europa League boekte AZ afgelopen donderdag een sensationele 1-0 overwinning op Napoli, maar in de Eredivisie heeft de ploeg van Arne Slot nog niet gewonnen. Daar moet zondagavond in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag verandering in komen.

Aan Haagse zijde maakt David Philipp zijn basisdebuut. Hij viel al twee keer in en was in Venlo verantwoordelijk voor de winnende goal van ADO (2-3), maar nu heeft trainer Aleksandar Rankovic besloten om de Duitser vanaf de aftrap de kans te geven. Hij speelt als rechtsbuiten en is op die plek de vervanger van Vicente Besuijen, die op de bank zit.

AZ werd zondag opgeschrikt door nog twee coronagevallen in de selectie, waarmee het totale aantal positief geteste spelers op vijftien komt. Dat betekent dat Slot net als tegen Napoli een bijzonder jonge reservebank naast zich heeft, maar zijn basisopstelling hoeft niet volledig omgegooid te worden. Alleen Albert Gudmundsson komt ten opzichte van donderdag in de ploeg: hij vervangt de geschorste Jonas Svensson.

De opstellingen

ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye; De Boer, Rigo, Goossens; Philipp, Arweiler, Catic.

AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Koopmeiners, Midtsjö, De Wit; Stengs, Gudmundsson, Karlsson.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws