Ajax maakt indruk op Atalanta met historische zege: 'Schrok toen ik het hoorde'

Ajax maakt indruk op Atalanta met historische zege: 'Schrok toen ik het hoorde'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 07:55di 27-10-2020 om 07:55

De historische 0-13 overwinning van Ajax in het Eredivisie-duel met VVV-Venlo, maakte ook bij Champions League-opponent Atalanta Bergamo indruk. Dat stelt Sam Lammers in gesprek met de NOS.

"Ik schrok wel even toen ik dat hoorde", vertelt Lammers vanuit de Noord-Italiaanse stad. "Bizar eigenlijk. En iedereen heeft het meegekregen. Maar je moet er ook niet te veel waarde aan hechten want vandaag wordt een heel andere wedstrijd."

"Ik verwacht dat dat een leuke wedstrijd gaat worden met twee aanvallende ploegen", vervolgt de oud-spits van PSV. "Ajax heeft indruk gemaakt met afgelopen weekend als toppunt. Zij komen met vertrouwen hiernaartoe. Maar wij zijn goed begonnen in de Champions League en zullen open gaan spelen."

Lammers maakte in de voorbije transferperiode voor negen miljoen euro de overstap naar Atalanta. "Het is natuurlijk een hele omschakeling om naar Italië te gaan. Maar het is een heel mooie club en een heel mooie stad. Ik heb het er erg naar mijn zin. Ik heb de stad al aardig goed kunnen verkennen, maar vanwege corona wil de club dat je het liefst meteen naar huis gaat. Daar probeer ik mij aan te houden."

Lammers spreekt nog geen Italiaans, waardoor het communiceren met trainer Gian Piero Gasperini lastig is. "Maar dan is Marten de Roon vaak aanwezig als tolk. Die helpt dan een beetje met wat de coach van mij wil."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt het bij Atalanta Bergamo - Ajax?

Winst Atalanta
20%
Gelijkspel
16%
Winst Ajax
64%
(8028 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws