Verlate rentree bij FC Utrecht door corona: 'Merkte druk op mijn longen'

Verlate rentree bij FC Utrecht door corona: 'Merkte druk op mijn longen'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 09:54di 27-10-2020 om 09:54

Willem Janssen moest zijn rentree voor FC Utrecht uitstellen doordat hij werd getroffen door het coronavirus. De 34-jarige routinier rekent dinsdag in het bekerduel met FC Dordrecht eindelijk weer op speeltijd.

Janssen scheurde op 21 januari zijn kruisband af. Begin september dacht hij al zijn rentree te kunnen maken. "Maar toen kreeg ik corona", zegt de verdediger in De Telegraaf. "Ik heb twee weken thuisgezeten. Ik ben niet heel ziek geweest, maar het doet wel wat met je conditie en ik merkte het ook aan mijn knie, dat ik twee weken had stilgezeten. Die was in het begin stroef en conditioneel was het even harken. De eerste paar trainingen merkte ik wel druk op mijn longen en had ik last van mijn keel, maar inmiddels heb ik geen klachten meer. Al met al heb ik door corona anderhalve maand achterstand opgelopen."

Janssen ziet dat tijdens zijn absentie Tommy St. Jago zijn kans heeft gepakt naast Justin Hoogma. "Dat is altijd het risico als je langdurig geblesseerd raakt. Het staat gewoon goed met Tommy en Justin. Ik ben natuurlijk ook al 34. Waar ik in het verleden in zo'n situatie wel eens ging nadenken over de rest van mijn carrière, zo zit ik er nu niet in. Die stress heb ik nu helemaal niet. Maar ik ben natuurlijk wel gretig om dadelijk weer te spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws