Liverpool sprankelt niet, maar domineert 'Ajax-poule', Real Madrid ontsnapt

27-10-2020 22:53 Laatste update: 22:55
36

Liverpool heeft zijn gewonnen Champions League-opener tegen Ajax een gepast vervolg gegeven: The Reds wonnen thuis van zwakke broeder FC Midtjylland en komen op zes uit twee. Real Madrid leek ook zijn tweede Champions League-wedstrijd te verliezen, maar maakte in extremis een 2-0 achterstand goed tegen Borussia Mönchengladbach.

Groep A
Atlético Madrid-Red Bull Salzburg 3-2
De strijd om de tweede plek achter Bayern München ligt nog helemaal open, maar Atlético Madrid heeft een belangrijke slag geslagen tegen Red Bull Salzburg. Der Rekordmeister boekte op de vroege avond zijn tweede zege: Atlético Madrid komt op drie punten na het treffen met de Oostenrijkers. Red Bull kwam na rust op een 1-2 voorsprong in Madrid, maar João Félix stond vervolgens op: de Portugese Golden Boy tikte eerst de gelijkmaker binnen en vond vlak voor tijd nóg eens het net.

Groep B
Borussia Mönchengladbach-Real Madrid 2-2
Real Madrid won zaterdag El Clásico, maar verkeert nog altijd in matige vorm. De Koninklijke had zijn eerste poulewedstrijd tegen Shakhtar Donetsk verloren en  kroop tegen Borussia Mönchengladbach door het oog van de naald. Die Fohlen wachtten rustig op hun kansen en benutten er twee. Marcus Thuram rondde voor rust af na een fraaie steekpass van Alassane Pléa en scoorde in de tweede helft in de rebound: 1-0 en 2-0. Real Madrid ontsnapte nog aan de 3-0 van Pléa en kwam in de absolute slotfase alsnog terug. Karim Benzema en Casemiro gaven de late comeback gestalte met hun treffers.

Internazionale en Real Madrid staan desondanks op plek 3 en 4 in de poule, met respectievelijk twee en één punten: de Nerazzurri speelden eerder op de avond gelijk tegen Shakhtar. De twee favorieten treffen elkaar in de komende twee speelrondes en kunnen elkaar veel pijn doen.

Groep C
Olympique Marseille-Manchester City 0-3
Manchester City is na twee poulewedstrijden nog zonder puntenverlies en koerst af op de knock-outfase. The Citizens hadden in Marseille niet veel moeite met de plaatselijke Olympique, dat al snel een treffer cadeau deed: Kevin De Bruyne pikte een mislukte pass in de Marseille-defensie op en liet Ferrán Torres de 0-1 aantekenen. Ilkay Gündogan besliste de wedstrijd in de slotfase na een klutssituatie, Raheem Sterling deed er nog een schepje bovenop: 0-2 en 0-3.

FC Porto-Olympiakos Piraeus 2-0
FC Porto heeft gesolliciteerd naar een tweede plek in de poule. Olympiakos Piraeus had zijn eerste wedstrijd tegen Olympique Marseille gewonnen, maar moest in het Estádio do Dragão buigen. Fábio Vieira strafte voor rust lichtzinnig opbouwen af, Sérgio Oliveira kopte in de slotfase de 2-0 binnen.

Groep D
Liverpool-FC Midtjylland 1-0
De favoriet in de 'Ajax-poule' deed wat het moest doen tegen de Deense underdog. Groots was het echter niet wat The Reds – met supertrio Sadio Mané-Roberto Firmino-Mohamed Salah op de bank – lieten zien. Het eerste schot tussen de palen kwam er pas na rust, maar leverde wel direct een treffer op: Diogo Jota opende van dichtbij de score. De gastheren kwamen vlak voor tijd op 2-0 door een benutte penalty van Salah en staan na twee wedstrijden op zes punten.