Gerbrands: 'PSV heeft onder mijn leiding nooit excuses gezocht'

Gerbrands: 'PSV heeft onder mijn leiding nooit excuses gezocht'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 07:56wo 28-10-2020 om 07:56

Toon Gerbrands snapt de bezorgdheid over de corona-uitbarsting bij PSV, maar de algemeen directeur vindt het nog altijd verantwoord om te blijven voetballen. Hij weigert corona als excuus te gebruiken voor de nederlagen tegen Granada en Vitesse.

Volgens Gerbrands is de medische staf van PSV leidend. "Onze beroepsgroep is samen met de zorg misschien wel de sector die het beste in de gaten gehouden wordt", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. "Iedereen bij de club doet er alles aan om een besmetting te vermijden, is mijn indruk. Ik ook. Heb je dat gedaan en toch het virus opgelopen, dan wil dat niet zeggen dat je gefaald hebt."

Gerbrands benadrukt dat PSV zijn verantwoordelijkheid neemt. "We worden nu in de beeldvorming een beetje afgerekend, omdat er een aantal besmettingen bij ons was. Het is juist een bevestiging dat de systematiek die we met z'n allen hebben afgesproken werkt. De meeste mensen gaan pas naar een teststraat als ze klachten hebben. Onze spelers worden voor elk duel uitvoerig getest en een aantal is positief bevonden, terwijl ze totaal geen klachten hadden."

Gerbrands ziet dan ook geen reden om het betaald voetbal stil te leggen en wijst op de 'spelregels'. "Daarbij geldt in sportief opzicht dat wedstrijden gewoon doorgaan als we voldoende mensen hebben. We zoeken geen excuses omdat mensen er niet zijn. Dat hebben we onder mijn leiding bij PSV nooit gedaan en ook nu niet."

Gerbrands weet dat er nooit 'absolute zekerheid' is. "We komen in een vliegtuig, in een hotel. Zeg het maar. De risico's zijn niet volledig te elimineren. Wel kun je ze minimaliseren en daar zijn we volop mee bezig. Spelers die positief getest zijn en daarna weer negatief, komen niet zomaar terug. Door onze medici zijn veilige marges vastgesteld en daardoor kon en kan het voorkomen dat spelers soms langer dan één wedstrijd afwezig zijn. Gezondheid gaat uiteindelijk boven alles."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws