Opvallende rol De Jong na Barça-wissel Koeman: 'Speelde daar in de jeugd ook al'

Opvallende rol De Jong na Barça-wissel Koeman: 'Speelde daar in de jeugd ook al'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 07:39do 29-10-2020 om 07:39

Frenkie de Jong is lovend over de prestaties van Pedri in het Champions League-duel met Juventus. De Nederlander zag hoe het pas zeventienjarige wonderkind het leven van de Juventus-spelers zuur maakte.

"Pedri? Als het talent er is, doet leeftijd er niet toe", vertelt De Jong zelfverzekerd na de met 0-2 gewonnen wedstrijd, geciteerd door El Mundo Deportivo. "Ik vind dat we een geweldige wedstrijd gespeeld hebben, vooral in de tweede helft toen we goed het balbezit hielden en de bal goed rond lieten gaan."

De Jong speelde het laatste gedeelte van de wedstrijd zelfs als centrale verdediger, nadat Ronald Araújo door Ronald Koeman werd gewisseld voor Sergio Busquets. De ervaren Spanjaard nam de positie van De Jong op het middenveld over. "Ik speelde in mijn jeugd ook al als verdediger", laat De Jong zijn licht schijnen over de tactische keuze. "Ik speel uiteraard liever op het middenveld, maar ik speel waar de coach mij nodig heeft", sluit hij af.

Door de 0-2 overwinning hebben de mannen van Koeman de volle buit binnen na twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. De eerste wedstrijd tegen het Hongaarse Ferencváros werd met 5-1 gewonnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Pedri alles in zich om een wereldtopper te worden?

Ja, wat een kwaliteiten, nu al!
91%
Nee, daarvoor komt hij tekort
9%
(567 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws