'Van de Beek is als Müller: eenmaal in het team haal je hem er moeilijk weer uit'

'Van de Beek is als Müller: eenmaal in het team haal je hem er moeilijk weer uit'

29-10-2020 08:32 Laatste update: 09:19
57

Donny van de Beek mocht het woensdagavond in de basis proberen bij Manchester United tijdens de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig (5-0). De Nederander maakte indruk en deed voormalig United-speler Owen Hargreaves denken aan Bayern München-steunpilaar Thomas Müller.

"Hij is een hele goede speler", begint Hargreaves aan tafel bij BT Sport, geciteerd door The Daily Mail. "Hij kreeg alleen nog geen kansen om dat te laten zien. Hij kan worden wat Müller is voor Bayern München, in die stijl. Iedereen probeert Müller uit het elftal te krijgen, maar wanneer hij er eenmaal in staat krijg je hem er niet meer uit vanwege zijn doelpunten en assists. Hij is niet egoïstisch, zet druk op de bal en kan spelen als een '8' of een '10'."

Wedden

Meer odds

Hargreaves maakt de vergelijking tussen Van de Beek en Müller. "Hij (Van de Beek, red.) is een van die spelers... Nu hij eenmaal in het team staat wordt het voor Ole (Gunnar Solskjaer, red.) lastig om hem er weer uit te halen. Het probleem is dat je jongens als Paul Pogba en Bruno Fernandes hebt. Om ze alle drie in het team te zetten wordt een uitdaging voor Solskjaer", sluit Hargreaves af.