Kuyt: 'Geen grotere rivaliteit dan Feyenoord en Ajax, maar onze band is sterk'

Kuyt: 'Geen grotere rivaliteit dan Feyenoord en Ajax, maar onze band is sterk'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 12:23do 29-10-2020 om 12:23

Dirk Kuyt en Danny Blind hebben veel respect voor Edwin van der Sar. Dat laten de twee oud-voetballers weten in De Telegraaf. De algemeen directeur van Ajax viert donderdag zijn vijftigste verjaardag.

De Ajax-achtergrond van Van der Sar en Feyenoord-achtergrond van Kuyt maakt de vriendschap tussen de twee extra bijzonder. "Rivaliteit in de sport, is het mooiste wat er is. En er bestaat in Nederland geen grotere rivaliteit dan tussen Feyenoord en Ajax", zegt Kuyt in De Telegraaf. "Edwin en ik zullen onze afkomst nooit verloochenen. Maar het feit dat die onze vriendschap nooit in de weg heeft gestaan, geeft aan hoe sterk onze band is."

Ajax-commissaris Blind maakt Van der Sar mee in Amsterdam. "In zijn huidige rol heeft hij afgetast wat hij wilde, gekeken waar hij goed in was, maar vooral bepaald wat hij nog niét kon. Daardoor heeft hij de stappen gezet die hij wilde maken", aldus Blind, die geniet van die ontwikkeling. "Hij was geen jongen die tijdens feestjes aan de lampen hing, maar was er wél altijd bij op feestjes. Ik kon en kan het prima met hem vinden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws