Emanuelson kijkt uit naar nieuwe functie bij FC Utrecht: 'Het heeft lang geduurd'

Emanuelson kijkt uit naar nieuwe functie bij FC Utrecht: 'Het heeft lang geduurd'

30-10-2020 10:32 Laatste update: 10:39
Eredivisie 17 Reacties

Emanuelson kijkt na het verlengen van zijn contract uit naar de nieuwe werkzaamheden die hij bij FC Utrecht gaat uitvoeren. De middenvelder geeft in een eerste reactie aan dat het nieuwe contract niet zonder slag of stoot op tafel is gekomen.

"Het is allemaal best wel moeizaam gegaan ja, het heeft lang geduurd. Ik heb vaak vragen gehad van spelers: Is het al rond? Duurt het nog lang?", begint Emanuelson tegen FC Utrecht TV. "Ik denk dat iedereen nu blij is. Ik heb een hele goede band met de jongens, met de groep. Ze wilden graag dat ik bleef."

Emanuelson geeft aan dat zijn interesse voor het trainen en begeleiden van talenten sinds zijn komst bij FC Utrecht langzaam is gegroeid. "Toen ik hier drie jaar geleden kwam merkte ik bij de jongere spelers het enthousiasme. Ze kwamen vaak naar me toe voor advies en waren erg nieuwsgierig, bijvoorbeeld naar de verhalen over het buitenland. Sindsdien heb ik die rol al een beetje op mij genomen en ben ik er de afgelopen jaren ook veel meer mee bezig geweest."

Naast het begeleiden en trainen van toptalenten blijft Emanuelson ook zelf actief als speler van FC Utrecht. "Ik denk nog niet aan stoppen. Zolang ik het gevoel heb dat ik van waarde kan zijn, ga ik door met spelen", sluit Emanuelson af. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s