Vriends sluit zich aan bij Gnabry en Hummels: 'Hopelijk helpt het ietsjepietsje'

Vriends sluit zich aan bij Gnabry en Hummels: 'Hopelijk helpt het ietsjepietsje'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 16:56vr 30-10-2020 om 16:56

Bart Vriends gaat in navolging van topspelers als Giorgio Chiellini, Serge Gnabry en Mats Hummels één procent van zijn salaris doneren aan het goede doel. De verdediger van Sparta is de eerste mannelijke Nederlandse voetballer die zich aansluit bij Common Goal.

Vriends wil het zelf niet te groot maken. "Ik ben heus geen weldoener ofzo, ga mezelf hier echt niet een beetje op mijn borst lopen kloppen. Ik vind het gewoon een mooie gelegenheid om iets terug te geven voor het fijne leven dat ik leid. Niets meer, niets minder", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Common Goal is en initiatief van onder meer Manchester United-middenvelder Juan Mata en zet zich in voor een betere wereld, aan de hand van sportprojecten voor jongeren en mensen in arme gebieden. "Ik realiseer me dat ik in een bevoorrechte positie zit. Ik ben geboren in een land waar vrijheid heerst, waar je kunt zijn wie je wil zijn. En ik mag me gelukkig prijzen dat ik de talenten bleek te hebben om profvoetballer te worden", legt Vriends uit.

"Anderzijds is het natuurlijk ook een kwestie van geluk. Had het drie keer tegen gezeten op cruciale momenten, had ik nu misschien wel ergens onderin de Eerste Divisie gespeeld", vervolgt Vriends, die na een oefenduel van Sparta met Borussia Dortmund afgelopen zomer al informatie inwon bij Hummels. "Met het afstaan van een procent van mijn salaris wil ik op mijn manier een bijdrage leveren aan mensen die weinig voedsel hebben, die geen dak boven hun hoofd hebben, of die in hun land leven waarin geen gender-vrijheid is."

Vriends beseft dat zijn bijdrage niet alle problemen zal oplossen. "Ik heb niet de illusie dat ik met die ene procent van mijn salaris de hele wereld ga redden, hoor", lacht hij. "Maar een ietsjepietsje helpen doet het hopelijk wel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws