'Verdienstelijk' duel Traoré: 'Vijf goals tegen VVV maakt iedere spits van Ajax'

'Verdienstelijk' duel Traoré: 'Vijf goals tegen VVV maakt iedere spits van Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 07:12za 31-10-2020 om 07:12

Het niveau van Ajax steekt zo ver boven de rest uit in de Eredivisie dat de talenten van de Amsterdammers zich beter ontwikkelen op de training, dan in wedstrijden. Dat stelt Wim Kieft, die daarom hamert op het belang van de Champions League.

Kieft zag Ajax deze week een 0-2 voorsprong uit handen geven bij Atalanta Bergamo. 'Ryan Gravenberch (18) is een groot talent en kan een grote voetballer worden, maar bij een 2-0 voorsprong bleef hij continu naar voren lopen om iedere aanval te ondersteunen', schrijft de oud-spits in zijn column in De Telegraaf. 'Daarmee lag het hele middenveld open en kreeg Ajax twee tegentreffers te verwerken en moesten ze met een gelijkspel genoegen nemen.'

'Bij een van de tegengoals verloor hij zelfs de bal op de rand van het strafschopgebied van Atalanta, terwijl hij samen met Davy Klaassen een blok had moeten vormen om zo de counter eruit te halen. Zo'n afstraffing is leerzaam', vervolgt Kieft, die het te prijzen vindt dat trainer Erik ten Hag voor het voetballend vermogen van Gravenberch koos.

Kieft wijst ook op het 'verdienstelijke' optreden van Lassina Traoré, die bij beide treffers tegen Atalanta een rol speelde. 'Die vijf treffers tegen VVV-Venlo maakt iedereen bij Ajax die op die positie staat. Je zag dat hij moeite had om onder druk overeind te blijven in de duels en z'n lichaam te weinig gebruikte om aanspeelbaar te zijn. Los van z'n te lage tempo aan de bal en trage tempo bij het vrijlopen.'

Volgens Kieft is het nu de vraag of Gravenberch en Traoré zich verder ontwikkelen en aanpikken op het hogere niveau. 'Waarbij Gravenberch meer aanleg heeft dan Traoré', besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Traoré een basisplaats bij Ajax?

Ja, dat heeft hij de afgelopen duels bewezen
73%
Nee, daarvoor is het nog te vroeg
27%
(2804 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws