Jeugdopleiding Feyenoord de grond ingeboord: 'Dat vind ik heel dom'

Jeugdopleiding Feyenoord de grond ingeboord: 'Dat vind ik heel dom'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 19:42za 31-10-2020 om 19:42

Kees van Wonderen heeft geen goed woord over voor zijn oude club Feyenoord. De trainer van Go Ahead Eagles stelt dat er veel meer uit de jeugdopleiding van de Rotterdamse club gehaald moet worden en vindt dat er te weinig jeugdspelers doorbreken in het eerste elftal.

Het verbaast Van Wonderen dat jeugdspelers van Feyenoord liever kiezen voor het O21-elftal van de club, dan voor zijn Go Ahead dat in de Keuken Kampioen Divisie actief is. Dat zou volgens de trainer een uitstekende leerschool zijn voor veel jeugdspelers van Feyenoord. "Het is goed om op de toppen van je tenen te lopen. Ik heb dan ook een aantal jongens uit de jeugdopleiding van Feyenoord gepolst om hier te komen spelen. Sommige zijn heel terughoudend. Dat vind ik heel dom", stelt Van Wonderen in gesprek met RTV Rijnmond.

"Je had hier een jaar Keuken Kampioen Divisie kunnen spelen. Dan kom je echt rijper en op een hoger niveau terug", stelt Van Wonderen. "Sommigen kiezen er toch voor om voor Onder 21 te blijven spelen en de club kiest daar ook voor. Dat is hun keuze, maar ik vind het niet verstandig."

Van Wonderen uit dan ook kritiek op het beleid van Feyenoord wat betreft de jeugdopleiding. "Dat zou de grote levensader van de club moeten zijn; het opleiden van enorm getalenteerde spelers. Op de een of andere manier komen er maar geen spelers door. Dat is doodzonde, dat zou juist het wapen of een belangrijke pijler van de club moeten zijn. Dat is één voorbeeld, maar zo zijn er nog wel meer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws