Van der Sar lacht: 'Keer penalty gemist tegen Sparta toen het 9-0 stond'

Van der Sar lacht: 'Keer penalty gemist tegen Sparta toen het 9-0 stond'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 21:00za 31-10-2020 om 21:00

Edwin van der Sar denkt niet dat een overwinning als tegen VVV-Venlo vaak voor gaat komen voor Ajax in de Eredivisie. De algemeen directeur van de Amsterdammers stelt dat zulke 'incidenten' in alle competities voorkomen.

Ajax won vorige week op bezoek bij VVV met 13-0, de grootste overwinning in de geschiedenis van de Eredivisie. Van der Sar tempert de verwachtingen na de monsterscore. "In de jaren zeventig heeft Ajax ook wel een aantal grote resultaten neergezet. We hebben het zelf meegemaakt in de jaren negentig. Ik heb volgens mij een keer een penalty gemist tegen Sparta toen het 9-0 stond. Kijk naar de Champions League: Bayern München tegen Barcelona: 8-2. Tottenham dat met 1-6 wint op bezoek bij Manchester United. Dat soort incidenten gebeuren."

Van der Sar is vooral blij voor de spelers die hun kans hebben gepakt tegen VVV, waaronder spits Lassina Traoré. "Er is concurrentie. Traoré staat in de spits, maar daar kunnen ook andere mensen staan. Op die manier zet iedereen zijn beste beentje voor. De rode kaart hielp ons ook wel. Ik denk niet dat dit heel regelmatig voor gaat komen", sluit Van der Sar af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws