Rankovic (ADO) treft Kraay: 'Jouw woorden: alles wat ik zeg, is niet verstandig'

Rankovic (ADO) treft Kraay: 'Jouw woorden: alles wat ik zeg, is niet verstandig'

01-11-2020 19:40
28

ADO Den Haag-trainer Aleksandar Rankovic heeft zich na de uitwedstrijd tegen PSV beklaagd over zijn beperkte invloed op het transferbeleid van de club. De geboren Serviër heeft naar eigen zeggen niet de spelers gekregen waar hij om gevraagd had, liet hij in gesprek met FOX Sports-verslaggever Hans Kraay junior weten.

Die liet voorafgaand aan PSV-ADO al weten dat er ruis op de lijn binnen de ADO-geledingen was: met de relatie tussen Rankovic en de spelers lijkt weinig mis. "Er is een spel bezig om een paar messen in zijn rug te steken. Er zijn mensen die van Rankovic af willen", liet Kraay echter weten. De van Sparta overgekomen trainer wilde echter niet te diep ingaan op die woorden. "Dat zijn jouw woorden, daar kan ik helemaal niets over zeggen", vertelde hij voor de microfoon van Kraay. "Alles wat ik zeg, is niet verstandig."

Rankovic benadrukte echter dat hij niet te benijden is tijdens zijn eerste maanden als hoofdtrainer. "Of ik de spelers heb gekregen die ik wil? Na alles wat ik heb aangegeven, heb ik er twee gekregen, denk ik. Te weinig? Kun je zo zeggen, ja", aldus de Serviër, die afgelopen zomer een vrijwel volledige selectie zag vertrekken én een vrijwel volledige selectie binnen zag komen. "Het is niet makkelijk om een ploeg vanaf nul op te bouwen, dat weet elke trainer. Met name als je heel veel jongere spelers hebt. Sommigen hebben niet eens betaald voetbal gespeeld. Het klinkt niet als excuus, absoluut niet. Maar mensen in het vak weten dat het veel vraagt van een trainer."

ADO verloor zondag met 4-0 in het Philips Stadion en staat na zeven wedstrijden vijftiende met vier punten. De laatste wedstrijd voor de interlandbreak is een thuisduel met FC Twente.