Lukkien blijft bij zijn keuze: 'Die ervaring in de Bundesliga, dat zie je terug'

Lukkien blijft bij zijn keuze: 'Die ervaring in de Bundesliga, dat zie je terug'

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 07:41ma 02-11-2020 om 07:41

Laatste update: maandag 2 november 2020 om 07:54ma 02-11-2020 om 07:54

FC Emmen-doelman Felix Wiedwald maakte zondagmiddag zijn Eredivisie-debuut voor de Drenten. De ervaren Duitser heeft Dennis Telgenkamp uit de basis verdreven en houdt voorlopig het vertrouwen van trainer Dick Lukkien.

"We hebben Felix gehaald om voor concurrentie te zorgen. Telgenkamp zat de laatste wedstrijden minder in zijn vel. Daarom heb ik ervoor gekozen om te wisselen", verklaart Lukkien zijn keuze voor de oud-doelman van onder andere Werder Bremen, MSV Duisburg, Eintracht Frankfurt en Leeds United aan De Telegraaf.

Lukkien ziet dat Wiedwald, die ook in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Eindhoven (2-0) mocht keepen, veel ervaring heeft en dat ook uitstraalt. "Felix heeft meer dan zeventig duels in de Bundesliga achter zijn naam. Dat zie je terug. Hij doet gewoon zijn ding, is stoïcijns en geeft goed leiding."

Wiedwald zelf is blij dat het nu de eerste keeper is van Emmen, maar baalt van het resultaat zondagmiddag. "Het was fijn om het vertrouwen te krijgen, maar de manier waarop we verliezen, is heel zuur. Met zowel in de eerste als in de tweede helft een tegengoal in de extra tijd. We hadden een punt verdiend", aldus de nieuwe nummer één van Emmen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws