LIVE: Matig Ajax sleept na bliksemstart drie punten uit het vuur (gesloten)

LIVE: Matig Ajax sleept na bliksemstart drie punten uit het vuur (gesloten)

02-11-2020 22:52 Laatste update: 03-11-2020 22:49
553

Ajax wacht een belangrijke dag in de Champions League. De ploeg van coach Erik ten Hag heeft een overwinning op FC Midtjylland nodig om serieus kans te blijven maken op overwintering in het miljoenenbal. Volg de (corona)ontwikkelingen rond de wedstrijd in dit liveblog.

Vanwege de 'corona-explosie' bij Ajax is het nog maar de vraag of de Amsterdammers dinsdag kunnen beschikken over basisspelers Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Dusan Tadic en doelman Andre Onana. Zij behoren niet tot de wedstrijdselectie, al heeft Ajax niet bevestigd dat zij besmet zijn. Ajax hoopt alsnog over het kwartet te kunnen beschikken.

Door de thuisnederlaag tegen Liverpool en het 2-2 gelijkspel bij Atalanta Bergamo heeft Ajax na twee duels één punt. Dat levert een derde plek in Groep D van de Champions League op. Bij winst kunnen de Amsterdammers Atalanta nog uitdagen om plek twee, bij een gelijkspel of verlies zal de ploeg zich moeten richten op het afhouden van FC Midtjylland in de strijd om voortzetting in de Europa League.

Liverpool (zes punten) en Atalanta (vier punten) treffen elkaar dinsdagavond ook om 21.00 uur. De andere dinsdagavondduels zijn: Shakhtar Donetsk-Borussia Mönchengladbach, Lokomotiv Moskou-Atlético Madrid, RB Salzburg-Bayern München, Real Madrid-Internazionale, Manchester City-Olympiakos en FC Porto-Olympique Marseille.