'Oppassen met wat ik zeg, maar misschien past Henk Veerman wel bij Feyenoord'

'Oppassen met wat ik zeg, maar misschien past Henk Veerman wel bij Feyenoord'

02-11-2020 20:07
123

Voormalig Feyenoord-speler Ben Wijnstekers is van mening dat een spits als Henk Veerman uitstekend zou passen bij de club uit Rotterdam. Dit seizoen wordt het volgens Wijnstekers duidelijk dat Feyenoord niet zonder een échte spits kan.

Wijnstekers ziet dat het huidige Feyenoord niet goed kan opbouwen. "Het is altijd een balletje breed, proberen diep te spelen en Toornstra die de bal komt ophalen, maar dan kom je telkens een mannetje tekort op het middenveld. Waarom kiezen wij niet eens voor een stevige vent in de spits?", vertelt hij in gesprek met FR12. "Ik zag laatst Verheydt bij Almere City een prachtige bal erin koppen. Ik bedoel niet dat je hem moet halen, maar toen dacht ik: misschien moet Feyenoord zo'n soort spits hebben."

De komst van Veerman zou voor Feyenoord een oplossing kunnen zijn, denkt Wijnstekers. "Ik moet oppassen met wat ik zeg, maar misschien zou Veerman wel passen bij Feyenoord. In ieder geval een type zoals hij. Hij heeft overal schijt aan, kan goed positie kiezen, maakt goede loopacties en is groot en sterk. Ik denk dat Feyenoord dat nodig heeft. We hebben met Berghuis iemand die een geweldige voorzet kan geven. Als het kan vind ik dat Feyenoord in de winterstop zo'n speler moet gaan zoeken."