'Voor wie moeten wij dan bang zijn? Natuurlijk kan Vitesse kampioen worden'

'Voor wie moeten wij dan bang zijn? Natuurlijk kan Vitesse kampioen worden'

03-11-2020 09:35
114

Loïs Openda legt de lat hoog bij Vitesse. De twintigjarige aanvaller, die wordt gehuurd van Club Brugge, denkt dat de Arnhemmers de titelstrijd kunnen aangaan met Ajax en PSV.

De ploeg van coach Thomas Letsch weerde zich kranig in de topduels met de twee titelfavorieten. De Eindhovenaren werden zelfs verslagen (2-1). "Tegen Ajax hadden we het al af moeten maken. Dat hebben we tegen PSV wel gedaan", zegt Openda tegen Voetbal International. Hij is uitgesproken over de ambities. "Waarom zou Vitesse geen kampioen worden? We hebben toch laten zien wat we kunnen, voor wie moeten wij dan bang zijn? Ik hoop dat we kampioen worden."

"We zijn goed begonnen en hebben al tegen de beste ploegen gespeeld. We willen zo doorgaan", vervolgt de Belg. "Ja alles is mogelijk, waarom zou Vitesse niet eerste kunnen worden? We hebben goede spelers, natuurlijk kan dat, we moeten ons voetbal spelen, focussen, iedereen killen, dan word je eerste. We hebben tegen PSV toch al laten zien dat we het kunnen? Dat was een verdiende zege, we speelden goed voetbal, werkten hard."

"We gaan gewoon iedere keer het veld op met de mentaliteit om te winnen. Of we dan eerste of tweede worden of dat het alleen Europees voetbal wordt, zien we aan het einde van het seizoen wel", besluit Openda, die in zeven Eredivisie-duels goed was voor drie goals en een assist.