Gladbach wint met 0-6 in Champions League, frustrerende avond voor Suárez

03-11-2020 20:43 Laatste update: 20:45
12

Borussia Mönchengladbach heeft Shakhtar Donetsk een ongebruikelijk pak slaag gegeven. De Duitsers wonnen in Oekraïne met 0-6 en hebben de eerste Champions League-overwinning binnen. Atlético Madrid heeft dure punten verspeeld bij Lokomotiv Moskou.

Shakhtar - Gladbach 0-6
Gladbach speelde de eerste twee Champions League-wedstrijden tegen Real Madrid en Internazionale gelijk en presenteerde zich in Oekraïne als de outsider van dit miljardenbal. Alessane Plea was de grote man bij de Duitsers. Hij zette Gladbach na acht minuten op voorsprong en zorgde na 26 minuten voor de 0-3. Daarvoor maakte Valeriy Bondar een eigen goal.

Gladbach draaide de duimschroeven voor de rust nog wat strakker aan met de 0-4. Shakhtar geloofde er in de tweede helft niet meer in en leek het welletjes te vinden. Lars Stindl maakte na ruim een uur 0-5 en het Duitse feestje kreeg nog wat meer glans toen Plea zijn hattrick completeerde.

Door de ruime overwinning is Gladbach zeker een dag koploper in Groep B. Inter en Real spelen woensdagavond tegen elkaar.

Lokomotiv - Atlético 1-1
Atlético Madrid heeft dinsdag verzuimd om de koppositie over te nemen van Bayern München. Les Rojiblancos kwam in Rusland niet verder dan 1-1 bij Lokomotiv Moskou. Het over het algemeen defensief ingestelde Atlético trof met Lokomotiv een ploeg met een vergelijkbare speelwijze. Beide ploegen hadden het lastig tegen elkaar.

De 0-1 van Atlético kwam gelukkig tot stand. José Giménez kopte na achttien minuten een voorzet van Hector Herrera in de korte hoek binnen. Het antwoord van Lokomotiv liet echter niet lang op zich wachten, een paar minuten om precies te zijn. De Russen kregen een strafschop na hands van Herrera, die een belangrijke rol opeiste bij de openingsgoal.

De scheidsrechter had wel hulp van de VAR nodig voor hij de bal op de stip legde. Luis Suárez was het er niet mee eens en wilde de VAR-beelden ook zien. Daar kreeg hij geel voor. Anton Miranchuk schoot de gegeven strafschop uiteindelijk binnen: 1-1.

Het werd een frustrerende avond voor Atlético. De Spanjaarden zagen na ruim een uur hoe de arbitrage de 1-2 van Suárez afgekeurd werd. Hij stond buitenspel. De winnende goal viel niet meer.