'Ik draai het liever om: zonder al dit gedoe, had ik niet bij Feyenoord gezeten'

'Ik draai het liever om: zonder al dit gedoe, had ik niet bij Feyenoord gezeten'

05-11-2020 07:38
48

Uros Spajic is blij dat hij dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Feyenoord. De verdediger hoefde niet lang na te denken over het aanbod van de Rotterdamse club nadat hij zijn ploeggenoot bij FK Krasnodar, Tonny Vilhena, om hulp had gevraagd.

"Ik kende deze club natuurlijk van naam en heb Vilhena wat informatie gevraagd. Hij was enthousiast. Jij past bij Feyenoord, zei hij." Spajic geeft in een uitgebreid interview met Voetbal International aan dat het advies van Vilhena voor hem belangrijk was. "Tonny sprak over het fanatieke publiek, de cultuur van de club. Zelf ben ik me ook gaan verdiepen."

Feyenoord was niet de enige optie voor Spajic, maar de Serviër wilde naar een club waar hij om de prijzen mee kan spelen. "Ik kon naar clubs die in hun competities een marginale rol spelen. Daar had ik geen zin in. Feyenoord is een topclub, doet altijd mee om de bovenste plaatsen. Voor mij is dat de reden geweest te komen. Ambitie, heel simpel. Ik wil om prijzen spelen en ik ben ervan overtuigd dat dit kan in Rotterdam."

Spajic moest noodgedwongen vertrekken bij Krasnodar, dat maar een beperkt aantal buitenlanders op de loonlijst mag hebben. "Covid-19 veranderde alles, ook bij mij. Ik was aanvoerder van Krasnodar en ineens overbodig. Als er een club zou komen, kon ik op huurbasis vertrekken. Ik kan er heel moeilijk over doen, maar zo gaat dat in voetbal, zo gaat dat in het leven. Ik draai het liever om: zonder al dit gedoe, had ik nu niet bij Feyenoord gezeten."