'Midtjylland eist opheldering: gang van zaken bij Ajax strookte niet met protocol'

'Midtjylland eist opheldering: gang van zaken bij Ajax strookte niet met protocol'

05-11-2020 11:14
97

De coronachaos rond de Champions League-wedstrijd tussen FC Midtjylland en Ajax krijgt mogelijk een staartje. De twee clubs hebben om opheldering gevraagd bij de UEFA, meldt het Algemeen Dagblad.

Zowel Midtjylland als Ajax voelt zich gedupeerd door de Europese voetbalbond. Spelers als Andre Onana, Davy Klaassen, Dusan Tadic, Ryan Gravenberch, Zakaria Labyad en Maarten Stekelenburg bleven maandag achter in Amsterdam, in afwachting van meer informatie over hun positieve coronatest. Uiteindelijk slaagde Ajax erin om de belangrijkste spelers naar Denemarken te halen. Erik ten Hag sprak voor de wedstrijd van een 'vals positieve test'.

Wedden

Meer odds

Bij Ajax leeft sterk het gevoel dat de betrouwbaarheid van de resultaten te wensen overlaat, schrijft het Algemeen Dagblad donderdag. De Amsterdamse club is 'not amused' over de gang van zaken, waar de UEFA direct verantwoordelijk voor is. Maar ook Midtjylland is niet blij. De verwarrende testuitslagen van Ajax zorgden ervoor dat trainer Brian Priske zijn wedstrijdvoorbereiding moest blijven aanpassen. "We hebben alles constant op de voet gevolgd", zei Priske na de wedstrijd tegen Tipsbladet.

Midtjylland vindt dat de testprocedure van de UEFA aan alle kanten rammelt. 'De Deense kampioen vond de gang van zaken, waarbij de Ajax-selectie op drie verschillende momenten voet op Deense bodem zette, totaal niet stroken met de geformuleerde regels in het protocol van de UEFA', aldus het AD. Midtjylland sluit een scenario waarbij de UEFA het één en ander door de vingers heeft gezien bij Ajax niet uit. Inmiddels hebben beide clubs om uitleg gevraagd bij de Europese voetbalbond.