Witte rook uit Den Haag: ADO maakt comeback van ervaren Zuiverloon bekend

Witte rook uit Den Haag: ADO maakt comeback van ervaren Zuiverloon bekend

05-11-2020 16:21 Laatste update: 16:26
14

Gianni Zuiverloon keert terug op het oude nest bij ADO Den Haag. De 33-jarige verdediger heeft een contract tot het einde van dit seizoen getekend in de residentiestad, met de optie voor een extra jaar.

Dat maakt ADO via officiële kanalen bekend. "Het is super leuk om terug te zijn. Er was maar één club waarbij een terugkeer perfect in het plaatje paste en dat was ADO Den Haag. Ik heb hier al drie goede jaren gehad en heb alleen maar positieve gevoelens bij deze club, die ook nog dicht bij huis is", laat Zuiverloon weten in een eerste reactie.

De ervaren Zuiverloon hoopt er niet alleen op het veld te staan, maar wil zijn jonge ploeggenoten ook verder helpen. "Ik hoop iets toe te voegen binnen de lijnen, maar wil ook daarbuiten een meerwaarde zijn voor de jonge selectie. Er zit veel talent in de ploeg en ik wil mijn ervaring toepassen in het stimuleren van de ontwikkeling van mijn medespelers en het team als geheel."

Martin Jol, Hoofd Technisch Hart van ADO, is tevreden met de terugkeer van Zuiverloon. "Wij vinden het belangrijk en waardevol om, zeker na het wegvallen van Peet Bijen, de ervaren Gianni Zuiverloon aan de selectie toe te voegen. Gianni heeft al geruime tijd met onze Onder 21-ploeg meegetraind en is nu bereid om onze jonge selectie met een prestatiecontract te helpen. Los van zijn staat van dienst en zijn kwaliteiten is het prettig dat Gianni op meerdere posities achterin te gebruiken is."

Zuiverloon speelde tussen 2013 en 2016 al voor ADO. Hij kwam in die periode tot 83 officiële wedstrijden in het shirt van de club.