'Langzaam maar zeker hebben we van dit stadion een kleine Kuip gemaakt'

'Langzaam maar zeker hebben we van dit stadion een kleine Kuip gemaakt'

05-11-2020 18:12
26

Adriaan Visser neemt na twaalf bewogen jaren afscheid als voorzitter van PEC Zwolle. De club promoveerde onder leiding van de bijna zeventigjarige preses naar de Eredivisie, won de beker en de Johan Cruijff Schaal en speelde Europees voetbal.

De sportieve ontwikkelingen die PEC door heeft gemaakt maken Visser trots. "We zijn nu voor negen seizoenen achter elkaar Eredivisionist en het tiende seizoen zal ongetwijfeld gaan aanbreken", zegt de voorzitter in een groot interview met FOX Sports. "Ik heb hier veel sportieve successen en hoogtepunten beleefd. Ik zal de goal van Stef Nijland in de supercupwedstrijd tegen Ajax bijvoorbeeld nooit vergeten."

Daarnaast was Visser de drijvende kracht achter de ontwikkeling van het stadion van de club uit Zwolle. "We hadden toen ik in 2009 begon een betonnen bak in de Jupiler League, maar steeds meer kwam er leven in die betonnen bak. We zijn ook van kunstgras naar natuurgras gegaan en langzaam maar zeker is er van dit stadion een kleine Kuip gemaakt. Er is veel gebeurd de afgelopen jaren, dat is niet te ontkennen."