'Zonder avondklok was KRC Genk wellicht niet bij Van den Brom uitgekomen'

'Zonder avondklok was KRC Genk wellicht niet bij Van den Brom uitgekomen'

Gepubliceerd: donderdag 5 november 2020 om 20:14do 05-11-2020 om 20:14

'Zonder avondklok was Marc Brys nu allicht trainer bij Racing Genk', schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. De club zette eerst vol in op de trainer van OH Leuven, pas daarna kwam FC Utrecht-trainer John van den Brom in beeld.

Genk zoekt een vervanger voor de naar FC Kopenhagen vertrokken Jess Thorup, die pas een paar weken in dienst was. Brys stond hoog op de lijst en was zelfs in verregaande onderhandelingen met Genk, maar toch ging het niet door. Daarna meldde de club zich bij Utrecht voor Van den Brom.

In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Brys wat er gebeurd is. Hij hoopt ooit eens landskampioen te worden en met die insteek ging hij met Genk praten. Leuven overtuigde Brys echter om te blijven, omdat die club ook ooit voor de titel zou kunnen spelen, zo werd hem verteld.

"De onderhandelingen waren bijna rond dinsdagavond, maar moesten worden afgebroken om voor het ingaan van de avondklok weer thuis te zijn", zegt Brys in gesprek met Het Laatste Nieuws. Inwoners van België mogen van 22.00 uur tot 05.00 uur niet op straat zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Als Genk en Brys het definitief eens waren geworden, was de Belgische club wellicht niet bij Van den Brom uitgekomen, schetst de krant.

"Er volgde een slapeloze nacht – zet ik uit ambitie die stap naar die prachtige club die Genk is, of blijf ik bij OHL, want voor mij is loyaliteit geen ijdel begrip?", zegt Brys. Leuven gaf Brys de gelegenheid om met Genk te praten, maar de trainer besloot te blijven. De deal ketste dus af op loyaliteit. "Out of the blue kwam dat ter sprake tijdens mijn gesprek met CEO Peter Willems."

"Na 23 weken de club al verlaten en de spelers die al die tijd ontzettend hard en goed gewerkt hebben en resultaten gehaald hebben als 'wipplank' gebruiken om bij een G5-ploeg aan de slag te gaan, dat voelde toch wat als 'landverraad' aan. Na mijn gesprekken met de CEO zag ik in: nee, ik ben niet goed bezig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij Van den Brom?

Ja
50%
Nee
50%
(2333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws