Ten Hag bespreekt situaties van Ajax-duo: Ik geloof niet in vorm

Ten Hag bespreekt situaties van Ajax-duo: "Ik geloof niet in vorm"

06-11-2020 19:53
63

Ajax-trainer Erik ten Hag bespreekt de situaties van Quincy Promes en Edson Álvarez. Beide Ajacieden hebben geen basisplaats (meer) en moeten het doen met invalbeurten.

Vorig seizoen was Promes een onbetwiste basisspeler, maar dit seizoen moet hij er hard aan trekken. Ten Hag zette hem de eerste paar wedstrijden van het seizoen op de bank. "We hebben heel veel concurrentie. Dat hebben we ook nodig om dit seizoen succesvol te zijn, gezien al die wedstrijden", zegt de Ajax-trainer op de persconferentie.

"Quincy heeft zeker mindere wedstrijden gespeeld, maar hij heeft ook goede wedstrijden gespeeld. Verder is het voor hem gewoon keihard werken. Ik zie dat hij weer dreigender is, er positief inzit en hard werkt. Dan komt het allemaal goed."

Dat Promes niet in vorm zou zijn, bestrijdt Ten Hag. "Ik geloof niet in vorm. Vorm bestaat niet. Als je kunt voetballen, dan kan dan niet zomaar wegzijn. Of je bent conditioneel niet goed genoeg of je hebt een mentaal probleem, maar dat is absoluut niet aan de hand nu. Ik maak er geen groot issue van."

Álvarez
Ook Álvarez heeft het lastig bij Ajax. De Mexicaan is niet de eerste optie voor een plek op het middenveld. "Alvarez heeft het goed gedaan als middenvelder, maar met de komst van Klaassen hebben we daar meer mogelijkheden gekregen. Dat had voor hem de consequentie dat hij niet heeft gespeeld, maar hij kan ook als verdediger uit de voeten."