Bijlow maakt debuut in Oranje-selectie: Cillessen haakt geblesseerd af

Bijlow maakt debuut in Oranje-selectie: Cillessen haakt geblesseerd af

07-11-2020 13:49 Laatste update: 14:07
271

Justin Bijlow is alsnog opgeroepen voor het Nederlands elftal. De Feyenoord-keeper werd in eerste instantie niet opgeroepen door bondscoach Frank de Boer, maar na het geblesseerd afhaken van Jasper Cillessen is er een plek vrijgekomen voor Bijlow.

Dat maakt de KNVB in een officieel statement bekend. Het is het debuut van Bijlow in de selectie van het Nederlands elftal. Oranje neemt het aanstaande woensdag in de Johan Cruijff Arena op tegen Spanje (20.45 uur). Vervolgens spelen de mannen van De Boer twee Nations League-wedstrijden: op zondag 15 november tegen Bosnië en Herzegovina en op woensdag 18 november in en tegen Polen.

Bijlow zat in aanloop naar de komende drie wedstrijden bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar De Boer koos voor Cillessen, Tim Krul en Marco Bizot. Nu Cillessen weg is gevallen met een blessure is er wél plaats voor de Feyenoord-keeper.

De 22-jarige sluitpost van de club uit Rotterdam maakt dit seizoen indruk in De Kuip. Zijn uitverkiezing voor Oranje kan gezien worden als een beloning voor zijn goede prestaties van de afgelopen weken.