Tahiri furieus na RKC-Sparta: 'Leek wel of Sparta vanavond meer zin had'

Tahiri furieus na RKC-Sparta: 'Leek wel of Sparta vanavond meer zin had'

08-11-2020 09:00 Laatste update: 10:01
10

Anas Tahiri is allesbehalve te spreken over het optreden van zijn club zaterdagavond. RKC Waalwijk verloor in eigen huis met 0-2 van Sparta en volgens de aanvoerder van de Waalwijkers zette de thuisploeg daarmee een dramatische prestatie neer.

"Het leek wel of Sparta meer zin had dan wij vandaag", begint een zichtbaar aangeslagen Tahiri tegen FOX Sports. "En dat kan natuurlijk niet, want we weten hoe belangrijk zo'n wedstrijd kan zijn. Zeker als je thuis speelt", vervolgens hij zijn analyse.

"Nu moeten we gewoon verder, maar zo makkelijk verliezen als vanavond kan écht niet meer. We hebben niet genoeg energie in de wedstrijd gestopt", sipt Tahiri, die de wisselvalligheid van zijn ploeg niet kan verklaren. "Thuis tegen Feyenoord speelden we een prima wedstrijd, en tegen Sparta huis moet het dan normaal gesproken makkelijker zijn. Het kan echt niet dat we het in dit soort wedstrijden laten liggen die voor ons belangrijk zijn om in de Eredivisie te blijven", sluit Tahiri af.

Door de nederlaag tegen Sparta blijft RKC steken op de vijftiende plaats met vijf punten uit acht wedstrijden. Na de interlandperiode hervat RKC de competitie met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.