Bruggink blij met Traoré-keuze Ten Hag: 'Trainers vergeten dat soms'

Bruggink blij met Traoré-keuze Ten Hag: 'Trainers vergeten dat soms'

08-11-2020 12:50 Laatste update: 12:52
14

Arnold Bruggink is blij dat Lassina Traoré het een paar wedstrijden achter elkaar mag laten zien bij Ajax. Hij stelt dat dat belangrijk is voor het vertrouwen van de spits en vindt dat trainers dat soms vergeten.

"Spitsen leven van vertrouwen. Er wordt altijd gezegd dat je het moet verdienen, maar dat krijg je ook. Voor een spits is het essentieel", zegt Bruggink bij FOX Sports. "Als je meerdere wedstrijden achter elkaar blijft spelen, is het gevolg dat hij bijvoorbeeld beter positie gaat kiezen en wacht op de bal. Anders ga je heel geforceerd spelen."

"Nu heeft hij de rust gevonden om tot het juiste moment te wachten. Zo werkt het ook vaak bij spelers. Ik vind dat trainers dat soms nog wel eens vergeten. Met name voor spitsen is dat heel belangrijk", zegt Bruggink.

Bruggink ziet dat Traoré moeite heeft met het aannemen van de bal. "Dat is best gek, want hij heeft wel het lichaam ervoor. Het is ook een kwestie van techniek. Traoré is iemand die heel goed is als hij weggestoken kan worden. Bij Ajax word je vaak gewezen op wat je niet kan. Er zijn ook spelers waarbij je moet denken: dit is een spits waar we veel plezier aan kunnen beleven. Laten we hem dan zo maar gebruiken en niet steeds schuiven."