Schuldbewuste Padt hoopt op Nederlands elftal: Als mij dat ooit vergeven wordt..

Schuldbewuste Padt hoopt op Nederlands elftal: "Als mij dat ooit vergeven wordt.."

08-11-2020 17:39 Laatste update: 19:19
87

Sergio Padt hoopt stiekem op een plek in het Nederlands elftal nu Justin Bijlow afgevallen is. Hij zat twee jaar geleden voor het laatst bij de selectie, maar werd na het veelbesproken treinincident niet meer opgeroepen.

"Ik heb er twee jaar geleden voor het laatst bijgezeten. Het is niet zo dat ik er niet meer bij zit om m'n keeperskwaliteiten. Ik hoop dat ze inzien dat ik het goed doe", zegt Padt in gesprek met FOX Sports.

Padt werd twee jaar geleden vervolgd omdat hij in de trein een conducteur mishandelde na de verloren wedstrijd tegen AZ. "Als mij dat ooit vergeven wordt en ze zien dat ik verbeterd ben in waar ik aan moest werken, hoop je op de kans. Áls ze me het vergeven is dit misschien de uitgelezen mogelijkheid, maar dat is niet aan mij."

Padt denkt dat het hem niet vergeven is. "Anders had ik er wel weer bijgezeten. Of ik ben daarna veel slechter gaan keepen. Dan is dat de reden dat ik er niet meer bij zat, maar ik kan daar geen antwoord op geven."

De doelman van FC Groningen oogt twee jaar later een stuk fitter. "Dat is een van de dingen die mij is meegegeven. Daar heb ik iets mee gedaan."