Utrecht 'creatief' in zoektocht naar nieuwe coach: 'Niet budgetten van top-vijf'

Utrecht 'creatief' in zoektocht naar nieuwe coach: 'Niet budgetten van top-vijf'

09-11-2020 06:47
35

Jordy Zuidam, de algemeen directeur van FC Utrecht, geeft aan dat het geen moeilijke keuze was om mee te werken aan de transfer van trainer John van den Brom naar KRC Genk. Zuidam gaat niet in op namen van mogelijke opvolgers en ziet dat de club uit de Domstad met René Hake een uitstekende trainer voor de groep heeft staan.

"Ze hadden concrete interesse in Van den Brom, ik heb hem direct gebeld en toen is het snel gegaan", vertelt Zuidam in gesprek met de NOS over het bliksemvertrek van de trainer. Dit kwam voor Utrecht wel enigszins uit de lucht vallen. "Het verraste me wel. We zitten middenin een seizoen en we hebben heel bewust met elkaar een contract getekend. Maar het is voetbal en voor trainers is er nou eenmaal geen transferwindow."

Wedden

Meer odds

Van den Brom had nog een contract tot de zomer van 2022, maar Utrecht vond het geen probleem om mee te werken aan een vertrek. "Hij heeft uitgelegd waarom hij voor deze kans wilde gaan en dan is het voor ons snel schakelen en inspelen op de situatie", vervolgt Zuidam. "We hebben een compensatie ontvangen waarmee we tevreden zijn."

Opvolger
Utrecht gaat op zoek naar een opvolger, maar heeft daarbij geen haast. Hake neemt de taken van Van den Brom tijdelijk over. "Daarmee creëren we tijd en rust om de juiste keuze te maken. Die luxe hebben we ook omdat we met René een hele goede trainer hebben", stelt Zuidam, die creatief is in zijn zoektocht naar een nieuwe eindverantwoordelijke. "We hebben niet de budgetten die eigenlijk horen bij de topvijf, maar we hebben met spelers ook laten zien dat we creatief kunnen zijn."

De doelstelling van de club uit de Domstad blijft hetzelfde. "We willen structureel in de top-zes spelen en daar de uitdager zijn. Net als met Formule 1, daarin heb je Mercedes en Ferrari en wij willen de Red Bull zijn. We willen die clubs het zo moeilijk mogelijk maken."