Ik weet dat ik, zeker voor elke Nederlandse club, een meerwaarde kan zijn

"Ik weet dat ik, zeker voor elke Nederlandse club, een meerwaarde kan zijn"

09-11-2020 20:15 Laatste update: 20:20
50

Daryl Janmaat hoopt snel een nieuwe club te vinden, maar gaat in de zoektocht niet over één nacht ijs. Hij onthult bij Peptalk op Ziggo Sport dat hij in gesprek is met een aantal clubs.

34-voudig Oranje-international Janmaat (31) zit zonder club na zijn vertrek bij Watford en is dus gratis op te pikken. Wedstrijdfit is hij nog niet, Janmaat herstelt van een knieblessure.

"Ik zit aan het einde van m'n revalidatie en doe eigenlijk alles weer op het veld. Ik ben in gesprek met een aantal clubs om mee te trainen en wacht op een mooie club", zegt Janmaat. "Ik heb geen haast, wil me goed oriënteren. Ik weet dat ik, zeker voor elke Nederlandse club, een meerwaarde kan zijn en eventueel ook verder."

Dicht bij huis spelen lijkt hem wel wat. "Ik zit nu bij m'n familie en het lijkt me fantastisch om in de buurt van huis te spelen, maar dan moet er ook een optie komen. Iets wat ik echt wil. Er zijn niet heel veel clubs in Nederland waar ik zelf heen wil, ik ben wel kritisch."

TV-presentator en programmamaker Frank Evenblij is een fervent Willem ll-supporter en vraagt Janmaat of hij al gebeld is door de club uit Tilburg. "Joris (Mathijsen, red.) ken ik goed, dat vind ik een heel aardige jongen. Ik heb hem alleen nog niet gehoord, dat stelt me wel een beetje teleur", zegt hij met een knipoog.