Jong FC Utrecht verlengt dramatische reeks van zwalkend Roda JC

09-11-2020 23:01 Laatste update: 23:01
37

Roda JC heeft maandagavond met 2-0 verloren van Jong FC Utrecht, dat op twaalf punten komt. Roda blijft op de dertiende plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Utrecht - Roda 2-0
Het is voor de zevende keer op rij dat Roda puntenverlies lijdt in de competitie. De ploeg van Jurgen Streppel heeft ook al bijna een maand niet gescoord. Tegen Telstar op 19 oktober werd er voor het laatst een doelpunt gemaakt. De laatste zege dateert van 18 september.

Jong Utrecht kwam vlak voor rust op voorsprong door een mooie krul van Othman Boussaid. De bij Roda ingevallen Fabian Serrarens was in de tweede helft dicht bij de Limburgse gelijkmaker, maar de wedstrijd was gespeeld toen Tim Pieters er tien minuten voor tijd 2-0 van maakte.

Eindhoven - Dordrecht 5-1
FC Eindhoven heeft door een klinkende overwinning op FC Dordrecht een sprong gemaakt op de ranglijst. De club won maandagavond met 5-1 en staat nu negende.

Eindhoven ging vorige week zondag nog onderuit bij FC Volendam, maar heeft zich van die nederlaag hersteld. Dordrecht heeft na elf wedstrijden pas vijf punten verzameld en staat op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg staat op 33 tegengoals.

Eindhoven liep thuis rap weg bij Dordrecht. Na een klein kwartier opende Mawouna Amevor de score en nog voor de rust werd het 2-0 en 3-0 door Hugo Botermans en Brian De Keersmaecker. De aansluitingstreffer van Kevin Vermeulen kort na de pauze gaf Dordrecht weer wat moed, maar al snel liep Eindhoven verder weg. Jort van der Sande maakte na 58 minuten 4-1.

De mooiste goal van de avond was van Joey Sleegers. Hij wipte de bal prachtig over de Dordrecht-doelman na een voorzet op maat van Van der Sande.