Meer slecht nieuws voor De Boer: Bergwijn verlaat trainingskamp Oranje

Meer slecht nieuws voor De Boer: Bergwijn verlaat trainingskamp Oranje

09-11-2020 21:39 Laatste update: 21:57
93

Steven Bergwijn heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De KNVB maakt bekend dat de aanvaller van Tottenham Hotspur 'niet fit genoeg' is. 

De KNVB meldt niet wat er precies met Bergwijn aan de hand is. Bergwijn werd maandag bij aankomst in Zeist onderzocht. Daaruit is gebleken dat hij 'niet fit genoeg is' en de wedstrijden van het Nederlands elftal aan zich voorbij moet laten gaan. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op.

Bergwijn heeft de wind bepaald niet in de zeilen bij Tottenham. Hij speelde dit seizoen pas vier wedstrijden en maakte nog geen enkel doelpunt. In dat opzicht kwam de interlandperiode voor hem als geroepen, maar al bij aankomst kreeg hij slecht nieuws. Bergwijn trainde al apart van de spelersgroep, melden meerdere media maandagavond.

Bergwijn is niet de eerste speler die afvalt bij Oranje. De Boer zag ook Jasper Cillessen, Justin Bijlow (geblesseerd) en Mohamed Ihattaren (ziek) al wegvallen. Het Nederlands elftal speelt deze interlandperiode drie wedstrijden: tegen Spanje (oefen), Bosnië-Herzegovina en Polen (UEFA Nations League).