'Man United is not amused, club geeft ultiem signaal aan Greenwood af'

'Man United is not amused, club geeft ultiem signaal aan Greenwood af'

10-11-2020 00:00 Laatste update: 00:10
34

Manchester United is niet langer meer in gesprek met Mason Greenwood. De club wilde de verbintenis van de talentvolle aanvaller openbreken en verlengen, maar heeft de onderhandelingen stopgezet.

Dat meldt The Athletic. Greenwood is de afgelopen weken onderwerp van gesprek. Samen met ploeggenoot bij Engeland Phil Foden kwam hij in de schijnwerpers te staan omdat hij na een interland twee IJslandse dames het hotel in gesmokkeld had. Ze werden daarvoor uit de selectie gezet. Greenwood is zijn basisplaats bij Manchester United ook kwijtgeraakt na een sterk eerste seizoen.

'De club heeft z'n zorgen over de toewijding van de negentienjarige om er alles uit te halen', schrijft het doorgaans betrouwbare medium. Greenwood schijnt slecht voor zichzelf te zorgen en verschijnt regelmatig met slaaptekort op de training. Man United ziet de potentie, maar is niet blij met de houding van Greenwood. Daarom zijn de onderhandelingen (voorlopig) afgebroken. Dit moet het ultieme signaal aan Greenwood zijn om zijn leven te beteren.

De club vraagt zich daarnaast af of Greenwood zich wel aan de sociale beperkingen kan houden. Om die reden wilde manager Ole Gunnar Solskjaer ook niet dat hij door de Engelse bondscoach Gareth Southgate opgeroepen zou worden. De Noor vreesde dat Greenwood moeite zou hebben met het handhaven van de regels.