'Miljoenendeal Ajax: zaakwaarnemer eist twee miljoen euro van Antony-transfer'

'Miljoenendeal Ajax: zaakwaarnemer eist twee miljoen euro van Antony-transfer'

10-11-2020 11:24 Laatste update: 11:30
67

São Paulo heeft mot met zaakwaarnemers Paulo Nani da Silva en Écio Morgado. Zij willen geld zien van de transfers van Antony naar Ajax en Gustavo Maia naar FC Barcelona.

Dat melden Globoesporte en UOL Esporte. Antony maakte afgelopen zomer voor 15,75 miljoen euro de overstap van São Paulo naar Ajax. Nani da Silva beweert dat hij Antony al sinds 2010 kent en claimt op basis van een in 2014 getekend contract dat hij recht heeft op een deel van de transfersom. Het gaat om ruim twee miljoen euro.

Nani da Silva eist naar verluidt ruim anderhalf miljoen euro van de transfersom en nog eens zes ton voor morele schade omdat hij volgens Globoesporte niet op de hoogte is gebracht van de verkoop van Antony aan Ajax.

Morgado heeft zich met een vergelijkbaar verhaal gemeld bij São Paulo. Ook hij claimt een fors bedrag vanwege de transfer van Maia. De negentienjarige aanvaller maakte voor 4,5 miljoen euro de overstap naar Barcelona en Morgado wil daar vijf procent van, dat komt neer op ruim twee ton. Volgens Morgado is elf jaar geleden een contract getekend waarin staat dat hij recht heeft op een deel van het bedrag.

Het verzoek van Nani da Silva en Morgado komt uiterst ongeleden voor São Paulo. De Braziliaanse club heeft geldproblemen en kon door de miljoenentransfers van Antony en Maia opgelucht ademhalen. São Paulo had die transfers ook nodig om te kunnen overleven.