Geen Ajax, PSV of Feyenoord voor Van den Brom: 'Ik heb daar geen verklaring voor'

Geen Ajax, PSV of Feyenoord voor Van den Brom: 'Ik heb daar geen verklaring voor'

10-11-2020 14:44
63

Kersvers KRC Genk-coach John van den Brom is blij met de kans om na Anderlecht opnieuw bij een Belgische topclub te werken. De 54-jarige trainer werkte in Nederland bij Vitesse, AZ en FC Utrecht, maar de traditionele top-drie klopte nooit voor hem aan.

Van den Brom weet niet waarom Ajax, PSV en Feyenoord zich nooit voor hem meldden. "Nee, ik heb daar geen verklaring voor", vertelde hij dinsdag tijdens zijn presentatie. "Ze hebben mij nooit benaderd, daarom zit ik hier. Maar dit is ook een grote club hé. Als je het in Nederland niet kan vinden, moet je het hier komen zoeken."

Genk zat enkele weken geleden al achter hem aan, maar toen wilde hij FC Utrecht nog niet verlaten. Na het bliksemvertrek van Jess Thorup hapte Van den Brom wél toe. "Ben je nog geïnteresseerd?, vroegen ze nu. Ja, eigenlijk is het nu alleen maar makkelijker dan zeven weken geleden. Toen stond Genk maar twaalfde, dacht ik. Nu staan ze vierde, de stap om binnen te komen was hartstikke goed. Zeker ook door de gebeurtenissen met de andere trainer", verwijst hij naar Thorup.

Onder de Deense oefenmeester speelde Genk met drie verdedigers. Van den Brom wil daaraan vasthouden. "Ik ga wel mijn ding kenbaar maken, want ik vind echt dat er nog veel verbetering mogelijk is in het voetbalgedeelte. Ik ben een voetballende trainer, soms zelfs te veel, naar het naïeve toe. Het gaat niet om mij. Ik ben een belangrijke persoon binnen de club, dat wel, maar het belangrijkste zijn de spelers. Als zij vertrouwen hebben in deze manier van spelen, zou het niet slim zijn om daar een streep door te zetten en terug te gaan naar 4-3-3."

"Ik kijk om het mooiste voetbal uit de groep te halen, maar dat moet komen met resultaten", aldus Van den Brom. "Anders word ik nukkig. Ik ga voor mooi, aantrekkelijk voetbal. Als dat gepaard gaat met drie van die killers achterin, dan is dat maar zo."