'Man United kijkt verder dan Van de Beek en komt weer uit bij peperdure Grealish'

'Man United kijkt verder dan Van de Beek en komt weer uit bij peperdure Grealish'

10-11-2020 19:54 Laatste update: 19:58
106

Manchester United kijkt met een schuin oog naar de verrichtingen van Aston Villa-vedette Jack Grealish, schrijft Manchester Evening News in een analyse. De 25-jarige spelmaker werd al langere tijd gevolgd door de Premier League-top: ook Manchester United volgde hem, maar drukte niet door en versterkte zich uiteindelijk met Donny van de Beek.

Grealish verlengde begin september zijn contract bij Aston Villa en is sindsdien in bloedvorm: in de eerste zeven wedstrijden van het Premier League-seizoen was hij goed voor vier doelpunten en vijf assists namens de verrassende nummer zes van Engeland. De kersvers Engels international ligt nog tot 2025 vast op Villa Park en moet een fortuin kosten: zijn club zou minstens negentig miljoen euro willen incasseren, voordat het meewerkt aan een transfer.

Desondanks is Grealish toch weer op de radar van Manchester United beland, schrijft MEN. De club maakte vorig seizoen geen werk van de aanvallende middenvelder, omdat het niet zeker wist hoe Grealish in het systeem zou passen. Inmiddels kan men niet meer om de vormgever heen. Manchester United dreigt komende zomer één of meerdere aanvallend ingestelde middenvelders kwijt te raken: Juan Mata loopt uit zijn contract, Paul Pogba ligt één jaar langer vast, maar is aan een teleurstellend seizoen bezig.

Als minstens één van hen vertrekt, zal Manchester United toch weer bij Grealish uitkomen, verwacht MEN: de aanvallende middenvelder zou uit kunnen groeien tot een bepalende speler op het Manchester United-middenveld. Dat Van de Beek in die rol kan groeien, lijkt niet voor de hand te liggen. De ex-Ajacied werd gehaald om voor extra aanvallende impulsen te zorgen, maar moet het in zijn eerste weken doen met een bijrol. Zaterdag kwam hij niet van de bank af tijdens het uitduel met Everton.