Feyenoord zoekt weer naar investeerders: 'Rest de club eigenlijk niets anders'

Feyenoord zoekt weer naar investeerders: 'Rest de club eigenlijk niets anders'

10-11-2020 23:22
97

Feyenoord staat nog steeds open voor een gedeeltelijke of volledige overname van de club, meldt clubwatcher Martijn Krabbendam. Volgens de Voetbal International-journalist zijn er weer gesprekken met geïnteresseerde partijen opgestart.

Afgelopen zomer pakte De Telegraaf uit met nieuws over meerdere investeringsmaatschappijen uit de Verenigde Staten. "Vorig jaar zijn die Amerikanen geweest: dat is niet doorgegaan", aldus Krabbendam in de Dick voor Mekaar-podcast van VI. "Nu spelen die gesprekken weer op de achtergrond, met een aantal potentiële investeerders. Die óf de Vrienden van Feyenoord helemaal uitkopen óf een deel van die aandelen kopen."

Volgens Krabbendam heeft Feyenoord niet veel keus, nu andere inkomstenbronnen – wedstrijd- en transferinkomsten – droogvallen. "Stel dat je in januari ook die topweddstrijden (Feyenoord ontvangt in een week tijd AZ én PSV, red.) zonder publiek moet gaan spelen, dan gaat dat wel een zware wissel trekken, ook op de financiën", aldus de Feyenoord-watcher.

"De snelste manier blijft natuurlijk spelers opleiden, aankopen en verkopen. Alleen moet je de mazzel hebben dat je de juiste spelers haalt en ook spelers opleidt die wat waard zijn. Nou, dat is even wat minder geweest bij Feyenoord. Dan rest de club eigenlijk niets anders dan een deel van de aandelen – of alle aandelen – te verkopen aan externe investeerders."