'Denk dat Klaassen uiteindelijk op de plek van De Roon terecht gaat komen'

'Denk dat Klaassen uiteindelijk op de plek van De Roon terecht gaat komen'

11-11-2020 07:49 Laatste update: 07:52
93

Davy Klaassen is weer helemaal in beeld bij Oranje na zijn terugkeer bij Ajax en de komst van bondscoach Frank de Boer. Valentijn Driessen stelt dat Klaassen een betere optie is op het middenveld dan Marten de Roon, terwijl Kenneth Perez wel begrijpt waarom Ronald Koeman graag gebruik maakte van de Atalanta-middenvelder.

Klaassen zit voor het eerst sinds lange tijd weer bij de selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Spanje, Bosnië en Herzegovina en Polen. "Ik denk dat Klaassen uiteindelijk op de plek van De Roon terecht gaat komen", denkt Valentijn Driessen hardop aan tafel bij Voetbalpraat van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

"Hij was buiten beeld, omdat de bondscoaches scouten naar Nederland en spelers die ze al kennen, Koeman dan. De Roon is hem heel goed bevallen, Klaassen was eigenlijk nooit in beeld. Nu speelt hij in de Arena 'op 6', ik denk dat Klaassen een betere speler is dan De Roon", aldus Driessen, die denkt dat een combinatie tussen Frenkie de Jong en Klaassen een succes zijn kunnen zijn op het Oranje-middenveld. "Klaassen maakt het Nederlands elftal sterker en kan in combinatie met De Jong spelen."

Ajax-filosofie
Perez kan zich vinden in de uitleg van Driessen, maar begrijpt de beweegredenen van Koeman om Klaassen niet op te roepen. "Het is natuurlijk niet sexy als je tegen degradatie vecht in de Bundesliga. En De Roon is de Serie A en de Champions League aan het veroveren met Atalanta. Als hij je dan bevalt als trainer, dan kijk je niet naar Klaassen."

Nu Klaassen terug is in de Eredivisie begrijpt Perez dat De Boer een beroep doet op de Ajax-middenvelder. "Hij komt terug in de Nederlandse competitie en is meteen een van de beste spelers. De Boer is natuurlijk gek op de Ajax-filosofie en Klaassen kent die heel goed. Die link is nu sneller gelegd dan daarvoor."