Van der Vaart wijst zondebok Oranje aan: 'Hij draait als een Boeing'

Van der Vaart wijst zondebok Oranje aan: 'Hij draait als een Boeing'

11-11-2020 21:50 Laatste update: 22:00
45

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zagen 'alles fout gaan' bij de 0-1 van Spanje tegen Nederland. Joël Veltman liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven, terwijl Marco Bizot er niet geweldig uitzag bij het schot van Sergio Canales.

"Ik denk dat wanneer Bizot deze goal terugziet, dat hij denkt: hier had ik meer mee kunnen doen", begint Van Hooijdonk bij de NOS. "De fout zit hem in het doordekken, dat zet de deur open. Die bal mag er wel in, maar niet op de plek waar hij nu tegen het net komt. Een meter naast de paal."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart zag dat het helemaal fout ging bij Veltman in aanloop naar de treffer van Canales. "Alles gaat fout. Ik weet niet wat Veltman daar aan het doen is, hij draait als een Boeing. De keeper kan meer doen, maar het begint natuurlijk bij Veltman. Gewoon doordekken, zeker tegen Spanje, dat tussen de linies één van de beste ploegen is."

Een van de meest opvallende Oranje-spelers in positieve zin is Owen Wijndal. "Het is zijn tweede wedstrijd, maar hij oogt heel zeker, scherp en raakt niet in paniek", aldus Van der Vaart. "Een uitstekende wedstrijd van die jongen."