Braziliaanse droom Danilo komt uit: Twente-topscorer krijgt uitnodiging

Braziliaanse droom Danilo komt uit: Twente-topscorer krijgt uitnodiging

12-11-2020 08:46
25

Danilo Pereira heeft na zijn uitstekende start bij FC Twente een uitnodiging ontvangen voor de olympische ploeg van Brazilië. De Ajax-huurling komt een oude bekende tegen, want ook David Neres is opgeroepen.

Danilo scoorde liefst acht keer in acht Eredivisie-duels voor FC Twente en gaf ook nog eens vier assists. De 21-jarige spits profiteert van de nodige afmeldingen bij het olympisch team van Brazilië, dat het opneemt tegen Zuid-Korea O23 (14 november) en Egypte O23 (16 november). Onder meer Antony haakte af, nadat hij in de competitiewedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht een hamstringblessure opliep.

Naast Neres en Danilo werd ook PSV-middenvelder Mauro Júnior al geselecteerd door bondscoach André Jardine. Danilo vertelde vorige week aan Voetbal International al dat uitkomen voor Brazilië zijn grote droom is. "Spelen voor de Seleçao, dat is met geen woord te beschrijven. Dat zal overigens niet makkelijk worden, want ze hebben natuurlijk ontzettend veel goede spelers, maar ik hoop vurig dat ik ooit word opgeroepen. Mijn grote vriend David Neres heeft het al meegemaakt en hij zei dat het heel speciaal was."