Feyenoord beloont geblesseerde Sinisterra: 'Zwaar, maar nooit gestopt met lachen'

Feyenoord beloont geblesseerde Sinisterra: 'Zwaar, maar nooit gestopt met lachen'

12-11-2020 16:05 Laatste update: 16:11
57

Contractnieuws in De Kuip: Feyenoord heeft de optie in het contract van Luis Sinisterra gelicht. De geblesseerde aanvaller ligt nu tot medio 2023 vast.

Sinisterra lag tot het einde van het seizoen vast in Rotterdam, maar Feyenoord had al geruime tijd de intentie om de optie in het contract van de 21-jarige Colombiaan te lichten. Sinisterra kwam in de zomer van 2018 over van Once Caldas en ontpopte zich vorig seizoen tot een vaste waarde. Hij kwam tot vijf goals en zes assists.

De opmars van Sinisterra werd in februari, enkele weken voordat het coronavirus het Nederlandse voetbal aan banden legde, afgeremd door een zware knieblessure. Na een lange en intensieve revalidatie is hij inmiddels aangekomen in de laatste fase van zijn herstel.

"Het is een lange weg naar herstel voor Luis geweest die, gelukkig voor hem en voor ons, nu bijna ten einde is", reageert technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite. "Ondanks dat het zwaar was, is hij de afgelopen maanden nooit gestopt met lachen. Met het lichten van de optie in zijn contract willen we ons vertrouwen naar hem uitspreken en hem belonen."

"Al moet de grootste beloning na al dat harde werken straks nog komen met een succesvolle terugkeer op het veld", vervolgt Arnesen. "We hebben er alle vertrouwen in dat hij sterker terugkomt en hier nog een heel mooie toekomst tegemoet gaat. Niet voor niets hebben we ook al met elkaar afgesproken binnen niet al te lange termijn ook te gaan praten over een nog langere verbintenis."