'Bij PSV zijn ze wat gestart, weet niet of De Jong dat inruilt voor zo'n vulkaan'

'Bij PSV zijn ze wat gestart, weet niet of De Jong dat inruilt voor zo'n vulkaan'

13-11-2020 14:43
49

John de Jong is een belangrijke kandidaat om de nieuwe technisch directeur te worden van AS Roma, maar het is de vraag of hij er verstandig aan doet om PSV in te ruilen voor Stadio Olimpico. Ook bij Voetbalpraat verschillen de meningen.

Roma heeft nieuwe eigenaren, is ambitieus en hoopt in de komende jaren de concurrentie aan te kunnen gaan met Juventus. "Het gaat wel wat beter, maar het is nog steeds niet de meest rustige club waar je terecht kunt komen", zegt commentator Mark van Rijswijk. "Ik weet niet helemaal hoe ze bij hem terechtkomen. Ik zie geen link, al vallen Philipp Max, Mario Götze en Sangaré wel op."

"Ik zou het wel doen, het is toch een fantastische kans. Hij is ook niet onomstreden bij PSV. Hij heeft best wel kritiek gekregen", vervolgt Van Rijswijk, die geen bijval krijgt van Kees Kwakman. "Bij PSV zijn ze wel wat gestart. Ze hebben veel nieuwe, en ook best wel een paar aardige spelers gehaald. Ik weet niet of hij de rust waar hij nu zit wil inruilen voor zo'n vulkaan. Ik denk dat het voornamelijk aan hem ligt."

"Als hij per se wil en PSV krijgt een mooie compensatie, dan is het ook weer niet het einde van de wereld als John de Jong vertrekt. PSV is ook wel een club die het zijn werknemers dan gunt", besluit Van Rijswijk.