Hoek wijst vier beste keepers ter wereld aan: 'Onana kan in dat lijstje komen'

Hoek wijst vier beste keepers ter wereld aan: 'Onana kan in dat lijstje komen'

13-11-2020 15:48
44

Andre Onana behoort momenteel nog niet tot de beste keepers ter wereld. Dat vindt Frans Hoek, die van mening is dat de 24-jarige Kameroener moet vertrekken bij Ajax om die laatste stap te zetten.

Volgens de Nederlandse keeperstrainer steken Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André Ter Stegen (FC Barcelona), Alisson Becker (Liverpool) en Jan Oblak (Atlético Madrid) er bovenuit. "Natuurlijk kan Onana in het lijstje terecht komen", zegt hij tegen Voetbal International. "Maar ik vind wel dat hij het op absoluut topniveau moet laten zien. Op het Nederlandse niveau heeft hij het laten zien. Maar de Premier League, La Liga, Serie A en Bundesliga zijn een niveau hoger."

Hoek stelde in april al dat Onana buitengewone kwaliteiten heeft, maar dat hij nog geregeld foutjes maakt. "Dat vind ik nog steeds", reageert de keeperstrainer, die bij Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Oranje met Louis van Gaal werkte. "Consistentie is een heel belangrijke eigenschap voor een keeper. Ik denk ook dat als je op een ander niveau komt, dat het meer van je gevraagd wordt. Ajax wint zijn wedstrijden in zijn algemeenheid wat makkelijker, dus er wordt wat minder van de keeper gevraagd. Als er een foutje wordt gemaakt, wordt dat niet meteen afgestraft."

Overigens rekent Hoek ook David De Gea niet tot de beste doelmannen ter wereld. "In de twee jaar dat ik bij Manchester United met David gewerkt heb, was zijn niveau ongelooflijk. Als hij dat niveau nu nog had laten zien, had hij er ongetwijfeld bij gehoord. Hij kan het, gelukkig liet hij dat zien tegen Paris Saint-Germain, maar je moet het elke wedstrijd laten zien."