Veerman laat Jong Oranje aan zich voorbij gaan en komt met reactie

Veerman laat Jong Oranje aan zich voorbij gaan en komt met reactie

13-11-2020 18:29 Laatste update: 18:55
90

Joey Veerman wil voorlopig niet voor Jong Oranje uitkomen. Dat heeft de middenvelder van sc Heerenveen laten weten aan bondscoach Erwin van de Looi. Via de officiële kanalen van Heerenveen komt Veerman met een reactie.

Veerman zit normaal gesproken altijd bij de selectie van Jong Oranje, maar deze keer niet. Dat heeft een reden, zo blijkt achteraf. Veerman voelt zich geroepen om te reageren, gezien alle speculaties in de media.

"Allereerst wil ik zeggen dat ik het een eer vind om voor Jong Oranje uit te komen. Vanwege privéredenen wil ik mijn tijd in de interlandperioden voorlopig anders besteden", zegt Veerman. "Dit is de reden dat ik niet ben opgeroepen. Ik focus mij de komende tijd op sc Heerenveen en hoop op een later moment mijn land te kunnen en mogen vertegenwoordigen."

De lezing van Veerman is opvallend, want Van de Looi liet na de bekendmaking van de selectie weten dat hij de voorkeur gaf aan anderen. "We moeten keuzes maken en deze keer is de keuze op anderen gevallen, ook omdat we daardoor richting het EK wat andere jongens aan het werk willen zien. We hebben een groep spelers die we nauwgezet volgen richting het EK. Daar hoort Joey zeker bij. Dat hij er nu niet bij zit, betekent zeker niet dat hij uit beeld is", zei hij.