Gemengde gevoelens bij Mertens: 'Ik had het stadion in mijn eentje kunnen vullen'

Gemengde gevoelens bij Mertens: 'Ik had het stadion in mijn eentje kunnen vullen'

14-11-2020 11:56 Laatste update: 12:02
23

Dries Mertens leeft met gemengde gevoelens toe naar de Nations League-wedstrijd tussen België en Engeland van zondagavond. Die ontmoeting wordt afgewerkt in Leuven, de geboortestad van de 33-jarige Napoli-aanvaller.

Mertens zette zijn eerste stapjes als voetballer in de buurt van het King Power at Den Dreef-stadion, zoals het onderkomen anno 2020 officieel heet. "Ik heb er vijf-tegen-vijf gespeeld op kleine veldjes. Op het hoofdveld heb ik nooit gespeeld, ik ben er alleen ballenjongen geweest", wordt hij op de persconferentie geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Wedden

Meer odds

Het duel met Engeland wordt in een leeg stadion afgewerkt. "Dát vind ik wel jammer, dat er door COVID-19 geen mensen kunnen komen kijken", baalt Mertens. "Ik had het stadion alleen kunnen vullen. Ik kocht net een huis op vijfhonderd meter van het stadion. Leuven blijft mijn stad. Heel veel vrienden en familie vonden het jammer dat ze niet konden komen."

De Rode Duivels hebben in hun eerste vier Nations League-duels negen punten verzameld: twee meer dan achtervolgers Denemarken en Engeland. De ploeg van Roberto Martínez treft beide landen nog in eigen huis: zondag wordt er om 20.45 uur afgetrapt in België, woensdag begint het duel met Denemarken om dezelfde tijd.