Hiddink open en bloot tegenover spelersgroep: 'Ik vermijd die onderwerpen niet'

Hiddink open en bloot tegenover spelersgroep: 'Ik vermijd die onderwerpen niet'

Gepubliceerd: zondag 15 november 2020 om 08:05zo 15-11-2020 om 08:05

Laatste update: zondag 15 november 2020 om 10:38zo 15-11-2020 om 10:38

Guus Hiddink baalt van de ontstane commotie rondom het geschil tussen ex-bondscoach Remko Bicentini en de nationale voetbalbond van Curaçao. De 74-jarige oefenmeester vond het allemaal erg lang duren, maar is blij dat hij nu écht kan beginnen aan zijn nieuwe klus als bondscoach van het eiland. 

"Het duurde veel te lang. Wat daar precies de oorzaak van is, is niet mijn zaak. Maar het heeft wel veel te lang geduurd, vind ik", stelt Hiddink tegenover de NOS. Hiddink ontkent dat hij een negatieve rol heeft gespeeld in deze zaak. "Ik vind niet dat ik een partij was in dit geschil. Ik ben namelijk niet op de plek van Bicentini gaan zitten toen het nog niet afgehandeld was."

Hiddink heeft de affaire tussen de bond en Bicentini besproken met de spelersgroep. "Uiteraard, ik vermijd die onderwerpen niet. We hebben daar over gesproken en afgesproken dat we nu naar voren gaan kijken. We willen de stap naar voren maken met Curaçao."

Door het coronavirus speelt Curaçao deze interlandperiode geen kwalificatiewedstrijden. "Dus hebben we nu een week om de jongens goed te leren kennen. We hebben nog wat mensen uit de vorige staf die ook al veel over de jongens weten. Deze week maken we een nieuwe start", sluit Hiddink af.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat vind jij, heeft Hiddink fair gehandeld?

Ja
40%
Nee
60%
(796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws